2024-01-29
Jesper Skøtt valgte ny sprøjte fra Danfoil

Jesper fik som ventet:

Hævet kapacitet, øget sprøjtetimerne markant og stor glæde ved forbedret bomstyring

Hvorfor valgte du at købe en Danfoil?

Vi valgte at købe en ny Danfoil, grundet at vi ønskede at hæve vores kapacitet betydeligt uden at skulle have en voldsom mængde vand med. Med en Danfoil ville vi kunne øge sprøjtetimerne med den teknik som Danfoil benytter. 

 

 Hvad betyder kapacitet for dig som planteavler?

Kapacitet har en stor betydning, jo færre gange vi skal hjem og fylde jo bedre. Med en Danfoil kan vi bruge 40/50 liter pr. hektar, hvilket giver os en god kapacitet, da vi kan blive i marken længere.

 

Hvilke ting vil du fremhæve på den nye sprøjte fremfor den gamle?

Der er flere ting. Bombredden da vi er gået fra en på 24m til en med 36m. Den nye bomstyring er en voldsom forbedring frem for den gamle. Det nye joystick er også en god opgradering frem for det som vi havde i den gamle sprøjte. At man kan mere igennem sprøjtens styring i traktor. 

 

Benytter du dig ofte af dit induktionsudstyr?

Vi bruger induktionsudstyret i foråret til ukrudt sprøjtning både i korn og kartofler. Man kan nemt øge doseringen eller gøre den mindre hvis det varierer fra mark til mark.

 

Er du tilfreds med din sprøjte ned hensyn til sprøjtning i kartofler?

Ja vi er godt tilfredse med at bruge vores Danfoil sprøjte i kartoflerne. Igen at vi kan øge vores sprøjte timer markant grundet luftteknikken, hvilket vi er godt tilfredse med igennem en hel sprøjte sæson i kartoflerne.  

 

Hvad er grunden til du købt fronttank?

Grunden til at vi valgt at investere i en fronttank til vores nye sprøjte er, at vi ønskede at kunne

hæve vores kapacitet yderligere. Med en fronttank på 1500L giver det en øget kapacitet på 35-40 ekstra.